Cyber Security

Mickey
De Baets

Student @ Thomas More, Geel

Volg mij:

Wie ben ik?

Sportief, sociaal and nieuwsgierig zijn mijn sleutelwoorden. Mijn hobby's bestaan uit fitness, joggen en af en toe een obstacle run. Deze vereisen een bepaald doorzettingsvermogen, dit breng ik ook mee naar de werkvloer.

Mijn opleiding

Mijn naam is Mickey en ik ben een 19-jarige student op Thomas More. Ik ben van het middelbaar afgestudeerd in Economie - Moderne Talen, maar ik heb besloten om mij te heroriënteren richting cybersecurity. Mijn doel is om uiteindelijk een OSCE gecertificeerde pentester te worden.

IT-Factory

Business Intelligence - Application Development - Cloud & Cybersecurity - Internet of Things

De IT-Factory geeft ons de opportuniteit om 4 aspecten van IT te ontdekken. Je leert van elks de basis en hoe ze onderling op elkaar inwerken. Zo kan je een traject kiezen om in je tweede en derde jaar te volgen.


01

Basis

In het eerste jaar leer je de absolute basis van elk traject. Je leert programmeren in Python en Java en websites te ontwerpen met behulp van HTML5, CSS, Javascript en Bootstrap. Besturingssystemen worden duidelijker naargelang je leert hoe je Linux systemen en de PowerShell moet benaderen. Een les over hardware en een inleiding tot netwerken, aan de hand van het CISCO platform, staan ook op je te wachten.

02

Keuze

In je tweede jaar moet je één van de vier trajecten kiezen. Ik koos voor Cloud & Cybersecurity. Dit betekent dat mijn tweede jaar draait rond Windows Server, Linux Webservices, scaling networks, datacenters en meer. Er ligt ook nog een focus op talen. Engels is een vak voor in het eerste en tweede jaar en Frans is enkel een onderdeel van het tweede jaar.

03

Verdiepen

Het laatste jaar gaat vooral over verfijnen. 'Cyber Security Defence and Forensic' en 'Cyber Security Threat and Risk' gaan voor mij de belangrijkste vakken zijn. Ook de stage en de Bachelorproef gaan een grote rol spelen.

Resultaten

Productivity is not just about doing more. It's about creating more impact with less work.

- Prerna Malik -

Meer dan cijfers

Voor mij is het belangrijkste dat ik mij goed voel bij wat ik doe. Er is nog zo veel meer wat betreft IT en ik kan niet wachten om er over te leren.

Ik wist niet wat te verwachten van mijn resultaten gezien de hele Corona situatie. Mijn beste scores en mijn gemiddelde tonen echter aan dat Cyber Security een goede keuze was.

Alles in één overzicht.

Download mijn CV